11 May 2009

Hayati Kolaylastiran Puf Noktalari


Yağlı ciltler için

Bir yumurta akını iyice beyazlayana kadar çırpın, Yumurta akına bir çay kaşığı limon suyu ekleyerek yüzünüze hafifçe sürün. 10 dakika sonra ılık suyla yıkayıp kurulayın.

Tortusuz Şişeler


Su şişelerinin dibindeki tortuyu zahmetsizce temizlemek için,şişelerin içine deterjanlı su koyup sıkıca çalkalayın. Birkaç dakika içinde şişeniz pırıl pırıl olacak.


Daha Lezzetli Kekler


Keklerinizin daha lezzetli ve kabarık olmasını istiyorsanız, karışıma yarım bardak tonik ilave edin.


Mürekkep Lekesine Limon Suyu


Mürekkep lekesi yıkamayla çıkmaz. Mürekkep giysinize döküldüğü anda, üzerine bolca limon suyu sıkıp bir süre bekletin. Yıkadığınızda lekenin yok olduğunu göreceksiniz.


Daha Çabuk Kuruyan Oje

Tırnaklarınıza oje sürdünüz ancak çok acil evden çıkmanız gerek. Suya biraz buz koyup ellerinizi 1-2 dakika bekletin. Böylelikle ojelerinizin bozulmasını engellemiş olursunuz.

Lekesiz Beyazlar


Beyaz bluzunuz lekelendiyse sakın paniğe kapılmayın. Aseton ve sütle bir karışım hazırlayın ve ılık suya ekleyin. Bluzunuzu bu sıvının içinde birkaç dakika bekletip yıkayın.


Patlayan Sosisler


Sosislerin patlamasını önlemek için, fırına koymadan önce soğuk süte batırın.


Makarna Suyunu Dökmeyin


Makarna haşlandıktan sonra suyunu dökmeyin. Makarna suyu zengin içeriğiyle bitkilerin vitamin ihtiyacını karşılar. Soğumasını bekledikten sonra çiçeklerinizi bu suyla sulayabilrisiniz.


Daha Sulu Portakallar


Portakalları sıkmadan önce soğuk suda bekletin. Soğuk suda bekletilen portakallar daha fazla su verirler.


Ekmekleriniz Bayatlamasın


Ekmeklerinizin daha uzun süre taze kalmasını istiyorsanız, ekmek torbasının içine kereviz sapı koyup ağzını sıkıca kapatın.


Kaktüslere Toz Şeker


Kaktüsler soğuk havayı sevmez. Böyle havalarda kaktüsünüzün toprağına az miktar toz şeker serpin. Canlandığını göreceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Web Stats

Zirve100 Sayac
Bedava Siteler TOPlist bedava100

Siteekle, site ekle, link ekle, arama motoruna kayit

Türkiyenin En iyi Siteleri | Top List | Site Ekle

Türkçe Dizin