15 May 2009

Yuksek tansiyon asiyla tedavisi




Bilim Adamları Yüksek Tansiyonun Önemli Bir Nedeninin Yetişkinlerin Yüzde 99'unda Görülen Bir Tür Viral Enfeksiyon Olduğunu Ortaya Çıkardı. Bu Virüse Karşı Geliştirilecek Bir Aşıyla Yüksek Tansiyonun Tedavi Edilebileceği Umudu Doğdu.

Bilim adamları yüksek tansiyonun önemli bir nedeninin yetişkinlerin yüzde 99'unda görülen bir tür viral enfeksiyon olduğunu ortaya çıkardı. Bu virüse karşı geliştirilecek bir aşıyla yüksek tansiyonun tedavi edilebileceği umudu doğdu.
Bbc'nin haberine göre ABD'deki Beth İsrael Deaconess tıp merkezindeki araştırmacıların yaptığı bu keşif yüksek tansiyonun tedavisi ve önlenmesinde bir aşı da dahil olmak üzere yeni yolların geliştirilmesini sağlayabilir. 'Sessiz katil' diye de anılan yüksek tansiyonun belli bir belirtisi bulunmuyor. Bu nedenle de hastaların yüzde 30'u yüksek tansiyondan muzdarip olduklarının farkında değil. Hastalığın sebeplerini belirlemek de mümkün değil.


CMV adı verilen bu yaygın virüsün yüksek tansiyona neden olabileceği belirtiliyor. CMV boğazda şişkinliğe yutkunma güçlüğüne ve ateşin çıkmasına sebep oluyor. Tedavisi olsa da ileriki aşamalarda hayati risk doğurabiliyor.
Bilim adamları farelerde yapılan deneylerde virüsün doğrudan kan basıncını artıran bir enzimin etkisini artırdığını belirledi. Yüksek kolesterollü bir beslenmeyle birleştiğinde bu virüsün damar tıkanıklığına yol açtığını gözlemlendi. CMV başka kalp hastalıklarının da riskini artırsa da bu rahatsızlıklar ilaç ve diyet yoluyla tedavi edilebiliyor.



(CİHAN)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Web Stats

Zirve100 Sayac
Bedava Siteler TOPlist bedava100

Siteekle, site ekle, link ekle, arama motoruna kayit

Türkiyenin En iyi Siteleri | Top List | Site Ekle

Türkçe Dizin